Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre chefer inom socialtjänsten

Socialtjänsten i Gävle ska ha färre chefer i sin verksamhet.


– Målet är en tydligare organisation och en mindre ledningsgrupp, säger Christine Hemborg, förvaltningschef för socialtjänsten i Gävle.

Annons

Socialtjänsten har under flera år överskridit sin budget och ska därför effektivisera sin verksamhet. En konsultfirma har granskat socialtjänstens organisation och funnit förbättringsområden och brister. Organisationen bedöms vara för spretig och styrningen otydlig, beslut och rutiner följs inte av hela organisationen.

– Vi ska förändra styrning, ledning och uppföljning men det handlar inte om några uppsägningar, betonar förvaltningschefen Christine Hemborg.

Den nuvarande förvaltningsledningen består av en förvaltningschef, två verksamhetschefer, en personalchef, en ekonomi/planeringschef, en utvecklingschef och en kvalitetschef. Den nya förvaltningsledningen föreslås i stället bestå av en förvaltningschef och tre verksamhetschefer.

– Vi ska också bilda en samlad administrativ enhet.

De personer som får en förändrad arbetssituation ska få enskilt stöd. En risk- och konsekvensanalys ska också göras. De nya chefstjänsterna tillsätts under våren och den nya ledningen beräknas ha sitt första möte i augusti 2009. I januari 2010 ska den nya organisationen utvärderas.

– Men först ska organisationsförändringarna diskuteras med facket på måndag.

Mer läsning

Annons