Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel i annons fick fok att rusa till Expert

/
  • HEKTISKT. Cesar Barrios, etableringschef på Expert, fick en bråd morgon när han av Arbetarbladets reporter fick veta att företagets annonser i tidningarna talade om att butiken redan hade öppnat.
  • BESVIKEN. Anette Sjöström kom till den nya Expertbutiken i Valbo i går för att köpa en dammsugare. Hon tyckte att det var snopet att butiken inte öppnat trots att det stod så i deras tidningsannons.

Många kunder som tänkte handla på Experts nya butik i Valbo i går fick vända vid dörren. Expert hade tänkt öppna först i dag, men i företagets tidningsannonser i går stod det att butiken redan öppnat. I all hast bestämde de sig därför för att öppna klockan två.

Annons

Enligt planerna öppnar Expert sin nya stormarknad i Valbo köpstad i morgon. I kväll har de tänkt ha en VIP-invigning med särskilt inbjudna.
Men i en annons som Expert har satt in i Arbetarbladet och Gefle Dagblad i dag står det "INVIGNING. Experts modernaste butik har öppnat i Valbo Köpcentrum".
– Va? Det är inte sant, det måste ha blivit ett generalfel, står det att vi redan har öppnat? Men personalen kommer först i kväll, säger Experts etableringschef Cecar Barrios som finns på plats i Valbo.


Gävletidningars annonsavdelning, som tagit emot annonsbokningen försökte på morgonen reda ut vad som gått snett.
– Den är en annonsbyrå som bokat annonsen för Experts räkning. De bokade först till den 20 november, men ändrade till den 19 för de ville ha en annons dagen innan öppning. Men de missade att ändra i materialet. Det borde ha stått att de öppnar i morgon. Vi försöker se om vi kanske kan gå ut i Rix FM och berätta om när de faktiskt öppnar, säger Håkan Abrahamsson, annonssäljare på Gävletidningar.

På grund av felannonseringen bestämde Expert nu på morgonen att de ändrar öppningstid till klockan två i eftermiddag.
– Butiken är färdig, men vi kommer att ha lite personal. Vi sätter upp skyltar på dörren om att vi öppnar klockan 14, säger han.

Mer läsning

Annons