Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felicia, 19, lånar ut sin balklänning gratis

/

– Många har inte råd och kanske skäms.
Så säger Felicia Björkman, 19, om det faktum att de som går på balen måste köpa en dyr klänning – som sedan används en gång.
Lösningen: Felicia lånar ut sin balklänning gratis.

Annons

Felicia Björkman från Valbo pluggar på Högskolan i Gävle och tog examen 2015. På balen några veckor innan hade hon en ärmlös rosa långklänning med öppen rygg, enkel och stilren.

– Balen är ju en tradition och ett minne för livet. Men det går åt otroligt mycket pengar kring studenttider och många har faktiskt inte råd. Jag tror att många skäms i sådana lägen, säger Felicia.

Med anledning av detta valde Felicia med att gå ut med ett budskap på sociala medier: "Jag lånar ut min balklänning".

I ett inlägg skriver hon att vem som helst kan låna hennes klänning gratis för ett de ska få "spendera balen med sina vänner även om de inte har råd att lägga ut tusenlappar på kläder och smycken".

– Studentfirandet ska vara oberoende av den ekonomiska situationen hemma. Ingen har sagt att de vill låna klänningen ännu men jag har fått otroligt mycket positiv respons sedan jag gick ut med annonsen, vilket är jättekul, säger Felicia.

Är du inte rädd att någon ska ha sönder klänningen?

– Nej, absolut inte. Just nu ligger den bara och samlar damm så om den skulle få en fläck eller gå sönder är det faktiskt inte hela världen, säger Felicia.

Mer läsning

Annons