Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem miljonertill bra idéer

Från och med i höst ska det bli lättare för Gävles unga att få gehör och pengar för idéer på kultur- och fritidsområdet.

Annons

Kultur- och fritid i Gävle går nu vidare med projekt- idén att göra Gävles unga mer delaktiga i kultur- och fritidsverksamhet. En förutsättning för att det ska bli av är att kommunstyrelsen anslår 1,5 miljoner kronor.

– Det kommer att leda till att aktivera ett stort antal Gävleungdomar och jag tror också delar av projekten kan få ett antal av ungdomarna som står utanför arbetsmarknaden att få in dem igen, säger Lars-Göran Ståhl (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Söker bidrag

Om kommunstyrelsen beviljar pengarna ska kultur- och fritidsförvaltningen söka bidrag från Arvfonden och EU för att sammanlagt få ihop 5 miljoner kronor till sju olika ungdomsprojekt.

En av idéerna är att skapa pilotprojekt för i minst tre olika stadsdelar under tre år för att fånga upp och skapa aktiviteter för barn under 13 år.

Kultur- och fritidsnämnden ställde sig på onsdagen bakom planen att avdelningen kultur- och föreningsstöd – som ett led i projektidén – ska flytta in i den västra flygeln på Gävle Slott.

– Det är en avdelning som redan jobbar med Fria Pengar, som vi ser fungerar bra. Vi får in väldigt många olika typer av ansökningar, säger Max Hebert (V).

Mer läsning

Annons