Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem personer åtalas för rattfylleri

Fem personer har åtal att vänta i tingsrätten efter att de ha åkt fast för rattfylla under våren.

Annons

17 mars fastnade en 50-årig man i en poliskontroll vid Valbo Köpcentrum. Mannen hade en alkoholkoncentration i blodet på 1,07 promille vilket gör att brottet bedöms som grovt.

1 april körde en 37-årig kvinna på Sätrahöjden i Gävle. När polisen stoppade henne hade hon en promillehalt på 1,56. Även här gör den höga alkoholkoncentrationen brottet grovt.

22 maj tog polisen en 54-årig man på Hyttgatan i Sandviken för att olovligen ha tagit metamfetamin, som är narkotika, i en så stor mängd att narkotika fanns kvar i hans blod under bilfärden. Mannen åtalas också för att han innehaft en mindre mängd av metamfetamin.

En 54-årig man från Gävle som saknar körkort och som tidigare har dömts för olovlig körning togs 31 maj av polisen efter att ha kört bil med en alkoholkoncentration i blodet på 1,83 promille och för att ha använt cannabis i så stor mängd att narkotikan fanns kvar i blodet under bilfärden. Han åtalas för grovt rattfylleri och olovlig körning.

Även en 54-årig man från Hofors åtalas för grovt fylleri och olovlig körning. Mannen, som saknade körkort, körde på riksväg 80 i Hofors 20 juli med en promillehalt på 1,54 i blodet.

Mer läsning

Annons