Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem platser intresserar chokladfabriken

/
  • Förra veckan berättade Arbetarbladet om Anna-Sofia Wallströms och Maja Berthas planer om att starta en chokladfabrik.

Fem möjliga lokaler för chokladfabriken, tre i Gävle och två i Stockholm. Det är vad företagarna Anna-Sofia Wallström och Maja Berthas ska ta ställning till. Gävle kommun har fortfarande inte gett klara besked om lokalerna vid Gasklockorna.

– Vi brinner för att ha chokladfabriken i Gävle. Men vi kan ändå inte låta projektet gå ur våra händer för att det tar lång tid, säger Anna- Sofia Wallström.

Annons

Förra veckan berättade Arbetarbladet om Anna-Sofia Wallströms och Maja Berthas planer om att starta en chokladfabrik. Ett alternativ är ett markområde vid Gasklockorna, som Gävle kommun ska ta ställning till. Men efter artikeln har flera företagare och intressenter hört av sig för ett samarbete med chokladtillverkarna.

I måndags besökte Anna-Sofia Wallström och Maja Berthas två anläggningar i Stockholm. Även två fastighetsägare i Gävle har hört av sig.

– Vi har inte bestämt vilket ben vi ska stå på, säger Anna-Sofia Wallström.

Under kommunstyrelsens nästa möte i oktober ska politikerna besluta om marken och lokalen vid Gasklockorna. Men samma besked fick de inför mötet i september.

– Vi vill inte stöta oss med kommunen. Men vi har snart väntat för länge. Det här skapar nya jobb, ett bra företagsklimat och vi vill starta upp.

Senast i maj vill de vara igång med chokladfabriken. Anna-Sofia har en plantage med kakaobönor i Dominikanska republiken. Chokladbönorna ska rostas, malas och valsas innan de blir till choklad.

– I maj kommer det en skörd från plantagen att ta hand om. I våras fick jag sälja största delen av skörden vidare för att jag inte kunde ta hand om den, säger hon.

Chokladfabriken är en satsning för 30 miljoner kronor och som beräknas ha upp till 20 anställda.

 

 

Mer läsning

Annons