Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick böter på cruising – främlingar betalade

/

Burning är något som inte är tillåtet på cruisingen i Gävle. När Charlotte Granqvist trots det valde att spinna hjulen fick hon böter. Men betalade den gjorde en grupp människor på Facebook.

Annons

Under lördagens cruising i Gävle fick Forsbackabon Charlotte Granqvist böter efter en såkallad burnout - då bilen står still men hjulen snurrar mot asfalten, vilket låter och skapar rök. Men boten på 1000 kronor behövde hon inte betala själv. Efter att ha berättat om händelsen i en Facebookgrupp började främlingar skicka över pengar till henne.

– Jag blev väldigt glatt överraskad! Det är jättekul att de betalade boten, men sen betyder det ju också att det är dags att tänka om kring cruisingen. Nu vet de vad folk vill ha, säger Charlotte Granqvist.

LÄS OCKSÅ: Bötfälls för burning - sedlarna regnar in

Hon kör en muskelbil, och menar att de som besökte cruisingen för att titta på bilar vill se den spinna. Att folk i alla åldrar ropade på henne om att göra en burnout. När hon var på söderbacken i höjd med Slottstorget lyssnade hon på dem och började bränna gummi.

– Det är det som är grejen med de här bilarna, det ska väsnas lite. Man ska busköra lite.

Poliserna som bevakade cruisingen var av en annan uppfattning och vinkade in henne efteråt.

De gav henne en bot för onödig och störande körning.

– Säkerhetsaspekten kan jag förstå, men då kan man väl sätta in en avspärrad sträcka där man får spinna. Sedan ser vi på vilket ställe folk kommer stå, säger Charlotte Granqvist.

På Facebook reagerade medlemmarna i gruppen fort. Redan när Charlotte Granqvist vaknade på söndagsmorgonen hade hon fått in 1050 kronor på sitt konto via betalningsappen Swish. De var från andra personer som vill att det ska vara tillåtet att "burna" på cruising.

På eftermiddagen hade hon fått några hundralappar mer än vad boten gick på.

– De får gå till nya däck. Det kommer ju behövas!

***

Se reprisen av vår livesändning från cruisingen här!

Mer läsning