Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjärran höjder kan få spa och pensionat

/

En utbyggnad av Fjärran Höjderbadet i Gävle med bland annat spa och pensionat förbereds.


Bygg- och miljöförvaltningen har nu fått politikernas uppdrag att ta fram en detaljplan som väntas vara klar i slutet av året.

Annons

Arbetarbladet har tidigare berättat om planer på att bygga ut badet och att företag och institutioner med inriktning på friskvård skulle kunna hyra in sig.

Det kommunala fastighetsbolaget Gavlefastigheter förordar att badet säljs och att kommunen sedan hyr delar av anläggningen, till exempel för simskolornas behov.

Gavlefastigheter har utrett olika alternativ. Om anläggningen säljs ökar möjligheterna att finansiera en utbyggnad, menar utredarna som också konstaterar att det inte finns några lagar som kräver att kommunen ska äga och driva bad.

Cathrine Holgersson, vd i Gavlefastigheter, berättar att det åtminstone för ett par månader sedan fanns företag som var intresserade att hyra in sig i en utbyggd bad- och friskvårdsanläggning.

Hur intresset är i dag, med en allt djupare lågkonjunktur, vågar hon inte säga.

– Vi ska träffa några eventuella hyresgäster i mars. De sysslar med bland annat hälsoverksamhet, säger hon.

Den skiss som kommunens planarkitekter utgår ifrån när de ska utforma förslaget till detaljplan innehåller bland annat en ny inomhusbassäng för motionssimning, lokaler för rehabilitering, restaurang, utbyggd vattenrutschkana och pensionat och spa.

Mer läsning

Annons