Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flanör firar att ett års ombyggnad är över

/
  • STAMMISAR PÅ DEPESCHEN. Lasse Hillström och Arne Edling hängde på låset när Flanör öppnade för invigning klockan åtta på fredagen. ”Vi är här varje morgon och väntar på tidningen. Det har blivit en vana, lite socialt att gå hit”, säger Arne Edling, som vill ha ”kvällstidningen” senast halv nio.
  • FICK ÅKA LIMO. Lennart Hägglund, Henrik Hägglund och Eva Bergwall från Bomhus blev bjudna på en gratistur med limousine runt i Gävle. Ove Höglund körde sällskapet.
  • Nytt fik. Fiket på Flanörs övervåning öppnade så sent som i tisdags, med helt ny inredning, och nya ägare. Fatus Cetinkaya driver kaféet Coffee Lounge tillsammans med sin bror Fatin Cetinkaya har ambitionen att alltid erbjuda nygjorda sallader, baka eget bröd och laga egen mat.

I går slog Flanör i Gävle upp portarna till den nyrustade gallerian. För handlarna i huset är det en stor lättnad att ombyggnaden som pågått i ett års tid äntligen är över.

Annons

 

Karl Enström är butikschef på Akademibokhandeln som flyttade ned från övervåningen i februari.
– Det har varit en lång väntan, med allt byggjobb. Det har stått grejer för entrén och varit mörkt i entrén, men nu är den så himla snygg och välkomnande, säger han.
Premiären efter invigningen firades bland annat med gratis frukost till de tidiga kunderna, musikframträdande och modevisning senare under dagen, cirkusuppträdande av elever från Vasaskolans estetprogram och gratis limousinskjuts för storhandlare.Fastighetsägaren Norrvidden uppger att ombyggnaden av Flanör har kostat cirka 50 miljoner kronor. Enskilda butiker har dessutom bekostat egen invändig uppfräschning. Genom att utnyttja lastutrymmen och gamla förråd har gallerians 6 000 kvadratmeter utökats med 800 kvadratmeter.
– Hela huset har byggts om och allt är nytt, el och ventilation. De flesta butiker har flyttat. MQ och Gina tricot har utökat, Expert och Guldfynd har också blivit större, säger Jan Näslund, marknadsområdeschef på Norrvidden Fastigheter.Att ombyggnaden försenades med ungefär ett halvår jämfört med den ursprungliga planen beror enligt Norrviddens vd på att projektet utökades, att fler hyresgäster hoppade på efter hand.
– Det är rätt vanligt att det blir så med gallerior, att fler vill vara med när de ser hur bra det blir, säger Peter Andersson.
Ett par nya butiker har tillkommit i huset. Klädaffärerna Vila och Gant har redan öppnat och ytterligare en klädaffär, Vision af Sverige, öppnar nästa vecka. Öppnandet av Vision af Sverige har sannolikt försenats av att företaget har ekonomiska problem.
Kaféet på övervåningen tillhör de delar som har blivit klara alldeles på slutet av ombyggnaden. De nya ägarna, syskonen Fatus och Fatin Cetinkaya öppnade för första gången så sent som i tisdags.
– Det är alldeles nytt. Vi har inte riktigt hunnit trimma in allting ännu, säger Fatus Cetinkaya, som betonar att det viktigaste för dem är att erbjuda färsk mat, nygjorda sallader och eget bröd.
Kaféet på nedervåningen är till salu. Men det beror inte på dålig lönsamhet eller konkurrens, utan på att familjen planerar att flytta till Göteborg, säger Mohammad Yasseri som driver Flanör to go tillsammans med sin fru.

 

Mer läsning

Annons