Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler gripna efter tillslag mot Black Cobra

På måndagen grep Gävlepolisen ytterligare tre unga Gävlebor i den knarkhärva som har kopplingar till det kriminella gänget Black Cobra.

Annons

De nu gripna är 21, 22 och 23 år gamla. De är tidigare dömda, 21-åringen till böter för narkotikabrott i Gävle och Malmö. 22-åringen har suttit av ett kortare fängelsestraff för flera stölder och för sin inblandning i en grov mordbrand.

Polisen grep i förra veckan en 61-årig Uppsalabo och tre Gävlebor på en parkering i Furuvik misstänkta för narkotikabrott. Det tillslaget är en följd av Gävlepolisens arbete för att förhindra en etablering av det kriminella gänget Black Cobra i Gävle.

På måndagen togs ytterligare ett antal personer in för förhör, som en följd av gripandet förra veckan. Nu är tre av dem begärda häktade.

– Det finns samband på flera olika sätt mellan de här personerna, och de som greps förra veckan, säger åklagaren Peter Olofsson.

Polisen är ännu förtegen om sitt arbete mot Black Cobra-etableringen, men bekräftade förra veckan att flera av de gripna är personer som utretts i det sammanhanget.

61-åringen från Uppsala ska enligt uppgift ha en ledande position i nätverket. Flera kriminella ungdomar i Gävle har varit intresserade av Black Cobra.

Mer läsning

Annons