Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler hus ska byggas på Gävle Strand i höst

I slutet av november börjar Skanska bygga sina första två punkthus i etapp två på Gävle Strand. Hittills är 13 av de 24 lägenheterna sålda. Även Lupinen väntas komma igång under senhösten.

Annons

Enligt Jonas Östblom på Svensk Fastighetsförmedling som säljer Skanskas lägenheter, gick försäljningen som bäst när den inleddes i mars. Sedan var det lite lugnare under sommaren. Hittills har 13 av 24 lägenheter sålts och Skanska har tidigare sagt att man behöver sälja 15 innan man sätter i gång att bygga.

– Men jag är ganska säker på att man kommer att börja bygga i slutet av november oavsett. Intentionen är att det ska komma igång så fort som möjligt, säger Jonas Östblom.

Planerad inflyttning i de två punkthusen är september 2010.

Varken Lupinens vd Lars Andersson eller mäklaren Mikael Fagergren hade i går möjlighet att svara på Arbetarbladets frågor. Enligt Göran Valtonen, kommunens projektledare på Gävle Strand, har Lupinen aviserat att man tänker sätta igång med bygget av sina 6 radhus och 16 bostadsrätter invid kanalen under senhösten.

I andra etappen ingår även sammanlagt 140 bostadsrätter som Din Bostad och HSB ska låta bygga. Både Din Bostad och HSB har dock valt att avvakta lite längre med att lägga ut sina tilltänkta lägenheter till försäljning.

– Det blir nog inte förrän till våren, säger Göran Valtonen.

Gavlegårdarnas höghus ”Fullriggaren” är tänkt att stå klart under senhösten 2010. Första spadtaget togs i augusti och man har nyligen pålat färdigt i marken.

Mer läsning

Annons