Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera dikeskörningar på hala vägar

/
  • En truck körde på söndagsförmiddagen in i viadukten där Kaserngatan passerar över Fältskärsleden.
  • Den stora mängden tung, blöt snö som fallit skapar stora problem i trafiken.

Flera dikeskörningar har rapporterats från snöiga och hala vägar under söndagsförmiddagen, bland annat på E4 norr om Gävle och på väg 56 två mil söder om Valbo. I centrala Gävle körde en truck in i viadukten på Fältskärsleden.

Annons

Olyckan på Fältskärsleden ägde rum strax efter 10 på söndagsförmiddagen. En truck körde in i viadukten där Kaserngatan passerar över Fältskärsleden. Enligt uppgift fick truckens förare skärskador i ansiktet. Trycken läckte också ut dieselolja.

I övrigt har flera dikeskörningar ägt rum. På E 4 norr om Gävle har en bil kört av vägen på morgonen. På väg 56 två mil söder om Valbo har också en singelolycka inträffat. Inga rapporter om personskador finns från de olyckorna.

Strax före kl 11 voltade en kvinna med sin bil i Strömsberg i Norduppland. Bilen blev liggande på taket och kvinnan satt fast i säkerhetsbältet. Hon var vid medvetande men hade ont i huvudet.

Vägverket rapporterar om besvärligt väglag både på E 4 och andra vägar i disttriktet. Vägbanorna är våta och snöiga, med moddsträngar.

Enligt SMHI kommer snöfallet över södra Norrland inte att upphöra förrän under måndagen.

 

Mer läsning

Annons