Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera hus i Gävle centrum sålda

/

Företaget Hemfosa fastigheter har sålt fem hus i centrala Gävle. Värdet på husen uppges vara totalt 170 miljoner kronor.

Annons

Fyra av fastigheterna i affären ligger längs den centrala gågatan Drottninggatan, en av dem ligger längs parallellgatan Kyrkovägen. Alla tillhörde tidigare Hemfosa fastigheter, men köps nu av fastighetsbolaget M2. Det underliggande värdet på fastigheterna ligger på 170 miljoner kronor enligt Hemfosa. De årliga hyresintäkterna uppgår till ungefär 13 miljoner kronor. Hyran betalas framför allt av bostadshyresgäster, men husen har också kommersiella hyresgäster på markplan.

– Syftet med försäljningen är att avyttra fastigheter i icke prioriterade segment i en stark transaktionsmarknad. Vi fortsätter att renodla vår fastighetsportfölj mot samhällsfastigheter, säger Stina Lindh Hök, transaktionschef på Hemfosa Fastigheter, i ett pressmeddelande.

– Förvärvet passar M2-gruppen väl och ger ett bra komplement till vårt befintliga bestånd på orten, säger M2 Gruppens VD Mia Arnhult.

Mer läsning

Annons