Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera olyckor i snövädret

/
  • Vid 11-tiden körde en bilist av vägen när personen hade svängt av E4 mot Hemlinby köpcentrum.

Annons

Kring klockan 18 krockade en personbil in i en annan som stod vid trafikljusen vid Konsum intill sjukhuset i Gävle och väntade på grönt ljus. Föraren som körde in i bilen misstänks för att inte ha hållt tillräckligt styort avstånd.

På väg 76 strax innan Furuvik körde en bil in i en annan, stillastående bil vid halv fem-tiden på lördagen. Bilen var inte den enda som stod stilla, då den väntade på att en tredje bil som bärgades upp från diket efter en avåkning skulle vända.

Totalt fem personer drabbades av olyckan, varav två skjutsades till sjukhus då man befarar huvud- och nackskador. Under bärgningsarbetet hölls vägen helt avstängd.

– Samtliga vägar i vårt område är glashala, säger räddningstjänstens inre befäl.

Vid Skarvberget på E 4 körde en personbil i diket på eftermiddagen.

En personbil körde in i räcket på E4 vid 13.30-tiden på lördagseftermiddagen. Bilisten var på väg söderut när olyckan skedde mellan Tierp och Mehedeby. Ingen av de inblandade personerna skadades. Bärgare kallades till platsen för att forsla bort bilen.

En personbil körde av vägen i närheten av Hemlinby köpcentrum på lördagsförmiddagen. Bilisten var på väg norrut på E4 när den svängde av mot södra Gävle, och bilen sladdade av och in i en snövall. I bilen fanns en vuxen och två barn, ingen av dem skadades.

En timme tidigare, vid 10-tiden, inträffade en mindre trafikolycka på E16 i höjd med Statoil i Hagaström. Bilen kom norrifrån på E4 och svängde av mot E16 där olyckan skedde. Bilen gled av vägbanan och hamnade i en snövall intill. Ingen person skadades och föraren skulle troligen kunna köra iväg efter att bärgare dragit loss bilen.

Strax före klockan 10 körde en personbil in i mitträcket på E4 i Norduppland. Bilisten var på väg norrut när olyckan inträffade strax söder om Månkarbo. Ingen skadades i olyckan.

Mer läsning

Annons