Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera strömavbrott kunde inte stoppa E-type

/

Trots upprepade strömavbrott var Slottstorget fullt av folk som dansade och sjöng när E-type intog Sommarkväll. Fyverkerier och eldar avslutade en dag med underhållning för både gamla och unga.

Annons

Fem strömavbrott fick publiken stå ut med innan E-type kunde avsluta sin konsert. Enligt Alec Ahlenius, projektledare för Sommarkväll, var det ett fel med keyboarden som gjorde att strömmen bröts.

– Riktigt tråkigt eftersom E-type verkligen är min drömbokning. Vi hade inte soundcheckat på den här scenen och när han tog med sin egen keyboardist var det någonting som inte stämde med kablarna, säger han.

Trots förseningarna var stämningen på topp när kvällen avslutades med fyrverkerier och allsång på ett Slottstorg som var fyllt av flera tusen människor.

Trogna fans väntade

De trogna E-typefansen Hans-Olov Larsson och Pia Thorsell från Sandviken struntade i förseningarna och stannade kvar och njöt av konserten.

– Han har varit lika bra i alla år, från när han började till nu, säger Pia Thorsell. Alla låtar är bra. Och så är han en sådan artist när han står på scen.

Före E-type uppträdde melodifestivalsfavoriten The Moniker och så avgjordes den tredje delfinalen i Svensktopppen nästa. Vann gjorde Linda Sahlberg från Furuvik med låten Langos med lök. Hon går nu vidare till länsfinalen 27 juli. Juryn tog under kvällens tävling dessutom ut en joker som också kommer att utmana om vinsten i nästa veckas final. Det blev Magnus ”Buster” Rudberg från den andra finalen som får en chans till.

Barnens favorit

Tidigare på dagen var det uppträdanden av Zillah och Totte, någonting som många barn hade sett fram emot. Bland andra Thelma Pulkkinen som fyllde fem år just igår. Men vid frågan om vad som varit bäst under dagen var svaret ändå enkelt:

– Presenterna!

Mer läsning

Annons