Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera villainbrott på kort tid får polisen att reagera

På tre dygn har fem familjer i Gävle drabbats av inbrott i sina villor eller lägenheter. Det har fått Gävlepolisen att reagera.
– Det är mycket, det tyder på att det är någon som är ute och begår brott, säger Glenn Hillman, närpolischef i Gävle.

Annons

Det är små värdesaker som har stulits, mest smycken och pengar. Polisens underrättelseavdelning arbetar nu med att analysera inbrotten för att upptäcka eventuella likheter. Den tekniska undersökningen av de senaste brottsplatserna är ännu inte klar.

En av de drabbade familjerna är villaägare i Hagaström.

De lämnade huset på torsdagsmorgonen och upptäckte inbrottet på eftermiddagen när de kom hem från sina arbeten, vilket innebär att det har skett under dagtid. Fönstret i vardagsrummet var uppbrutet och så gott som alla guldsmycken saknades.

Totalt elva ringar, tre armband, ett halsband med hängsmycke och en digitalkamera med laddare är borta. I övrigt var det knappt stökigt.

– Det är otäckt för det är nästan som om det är någon som har varit i huset förr. De har inte rört runt någonting eller haft sönder något. Det är otäckt, känslan av att någon har varit inne i vårt hus, säger kvinnan i familjen, som inte vill ha sitt namn i tidningen.

I genomsnitt anmäls i Gävle sex–sju villainbrott och åtta–tio inbrott i lägenheter till polisen varje månad. Men skulle inbrotten fortsätta i den takt som de begåtts den här veckan skulle det bli 50 inbrott per månad.

Mer läsning

Annons