Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flickornas jubel mötte Alice och Kevin

/
  • FÖRSTA MÖTET. Det lönade sig att göra ett plakat med idolens namn omringat av hjärtan. Det kan Silan Badikanli och Anna Nehvonen från Sandviken konstatera. När Kevin Borg klev upp på scenen gick han nästan direkt fram till dem och Silan fick till och med ta i hand.
  • Silan Badikanli och Anna Nehvonen tror knappt att det är sant när Kevin Borg till slut kliver på scenen. De har tidigare försökt att få biljetter till fredagsfinalerna men misslyckat. I går var därför första gången de såg sin stora idol live.
  • När Alice Svensson kliver upp på scen vet Annalisa Stamatatoupoulos lycka inga gränser. Alice är henns absoluta favorit, tillsammans med Johan.
  • När idolerna klev upp på scenen åkte mobiler och kameror upp. Det här ögonblicket skulle förevigas.
  • Trots att hon sett idolerna många, många gånger kunde inte Lisa Nilsson hålla tillbaka tårarna när Idol-Robin klev upp på scen.
  • Rosor till idolerna.
  • Showen började stillsamt med Robin Bengtsson sittande med sin gitarr.
  • Alice Svensson fick fart på publiken i Valbo Köpcentrum.
  • När Idol-vinnaren Kevin Borg studsade runt blev publiktrycket så stort att väktare fick kliva in framför scenen. Även personal från Röda Korset fanns på plats utifall att någon skulle behöva hjälp.

Silan Badikanli, 13 år, från Sandviken kommer nog inte att tvätta händerna på ett tag.
I går fick hon nämligen inte bara se sin idol Kevin Borg för första gången – utan även ta på honom.
Dessutom hade han med sig både Idol-tvåan Alice Svensson och trean Robin Bengtsson.

Annons

Det gälla skrikandet när idolerna på lördagseftermiddagen klev upp på scenen i Valbo Köpcentrum är öronskärande. Sedan tar ett frenetiskt blixtrande vid när till synes alla i publiken ska föreviga mötet med idolerna.

Längst fram står 14-åriga Vendela Sparr med en bukett rosor. Blommor som hon ska kasta upp på scen. Men de har börjat sloka lite.

– Vi köpte dem redan klockan sju i morse när vi åkte från Stockholm.

Vi är hon och hennes sex idoltokiga kompisar som sett alla fredagsfinaler på plats och som sedan följt sina idoler runt på turnén till olika köpcentrum och gallerior.

Vanessa Eklöf och Annalisa Stamatopoulou har varit på fem ställen, kompisen Lisa Nilsson på hela nio.

– 2008 har varit det absolut bästa året – alla i Idol har varit så bra! De inte bara sjunga bra utan är sådana personligheter, förklarar Annalisa.

Allra bäst tycker hon att Alice och Johan är.

– De sjunger inte bara covers rätt upp och ned, de gör verkligen låtarna till sina egna, säger Vanessa.

Men först ut på scenen är Robin Bengtsson och hans uppenbarelse får Lisa Nilsson att börja gråta. När Alice Svensson – som uppträder på hemmaplan – kliver upp är det Annalisa Stamatopoulous tur att bryta ihop.

Sen är det Idol-vinnaren Kevin Borg, som till det största jublet av alla, studsar ut på scen. Och nästan rakt fram till Sandviken-tjejerna Silan Badikanli och Anna Nehvonen som har just Kevin som favorit.

– Han är så bra och snygg, berättar Silan.

Lyckan vet därför nästan inga gränser när Kevin hälsar på tjejerna och tar Silan i hand.

Efter några låtar och korta intervjuer med idolerna som tyckte att allt är "fantastiskt!" väntade sedan skivsignering.

Mer läsning

Annons