Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Flytten i Bomhus skadar skolans varumärke”

De nya förslagen till flytt av skolor i Bomhus massakrerar den kommunala skolans varumärke, tycker Mats Ivarsson, fp, ledamot i barn- och ungdomsnämnden.
Han vill i stället dra in tjänster på skolkontoret.

Annons

Förslaget till den stora skolflytten i Bomhus som Arbetarbladet berättat om har väckt irritation bland oppositionspolitiker i barn- och ungdomsnämnden.

– Jag tycker att förvaltningen har låst fast sig vid ett alternativ. Något radikalt måste göras men med hela Barn och ungdom, inte bara skolområdet i Bomhus, säger Mats Ivarsson, fp.

Tre starka varumärken

Han tycker att den flytt som tjänstemännen föreslår politikerna att besluta om förstör tre starka varumärken, Källmursskolan, Källöskolan och Lillhagsskolan, som alla är en del av den kommunala skolans identitet.

– Ingen jag har pratat med är nöjd och vi i oppositionen ska lägga fram ett helt annat förslag i god tid innan nästa nämndsmöte.

Miljoner sparas

Enligt Mats Ivarsson kommer förslaget bland annat att innebära att 24 tjänster på skolkontoret Kantorn försvinner. På så sätt sparas tio miljoner kronor, vilket är halva det belopp som behöver sparas. Hela oppositionens sparförslag väntas vara klart 16 september.

Mer läsning

Annons