Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företaget växer snabbt med riskkapitalister i ryggen

Under de senaste två åren har Gävleföretaget Open Net växt flera gånger om. I år väntas omsättningen öka till 45 miljoner och nästa år till 100 miljoner kronor.
– Vi är inte lönsamma ännu men tanken är att vi ska bli det i slutet av det här året, säger Robert Kjellberg, Open Nets vd.

Annons

För att växa så snabbt krävs mycket kapital i ryggen. Det har Open Net och dess systerbolag Fiberdata och Open Care skaffat från riskkapitalbolaget Triaxis Trust AG, ett bolag med säte i Schweiz och med kopplingar till de svenska finansmännen Lars Carlqvist och Lars Irstad.

– För att vi ska klara fortsatt expansion krävs att vi får mer kapital, säger Robert Kjellberg.

Nå lönsamhet

Han ser det som en utmaning att både växa och nå lönsamhet.

– Näten som vi sköter går olika bra. I Stockholm gör vi väldigt bra vinst medan det är svårare att få ekonomi på de mindre näten.

– Det gäller att folk får upp ögonen för möjligheterna, säger han.

Många misströstade

Ett exempel är Hofors där krångel med övergången från analog teve till bredbands-tevei i Hoforshus ledde till att många tappade tron också på andra tjänster i nätet.

Robert Kjellberg menar att möjligheterna för Hoforsborna är ”fantastiska” med ett 50-tal tjänster för internet, digital IP-telefoni och bredbands-teve.

Mer läsning

Annons