Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagshotell planeras i Hedesunda

Det behövs fler lokaler för småindustri och kontor i Hedesunda. Nu vill kommunen se om det går att bygga ett företagshotell vid Vinnersjövägen.

Annons

Det är Gävle kommuns mark- och exploateringsavdelning som vill veta om det går att komplettera småindustriområdet vid Vinnersjövägen i Hedesunda med ett företagshotell.

Byggföretagaren Peter Holmgren har hört av sig till dem om att bygga en drygt 1 000 kvadratmeter stor hallbyggnad där ett tiotal företag skulle kunna få plats.

Ärendet ska upp på byggnads- och miljönämndens bord nästa vecka. Tjänstemännen som hanterat det konstaterar att det är viktigt för företagandet i Hedesunda att det byggs. Lokalbristen riskerar att hämma utvecklingen på orten.

Ett problem är att marken intill värmecentralen och Däck-Bengts är klassad som jordbruksmark och att kommunens miljöstrategiska program säger att när det gäller exploatering av sådan mark ska stor restriktivitet gälla. Tjänstemännen föreslår ändå att politikerna ska säga ja till att ta fram en ny detaljplan.

Mer läsning

Annons