Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsbacka och Hedesunda får is

Kultur och fritid i Gävle backar. Både Forsbacka och Hedesunda får is i vinter. Men hur det blir nästa år är inte klart.

Annons

Lena Holm, ordförande i Forsbacka IK, är försiktigt optimistisk.

– Vi är väldigt glada att man jobbar på en lösning för att få det att fungera. Och vi hoppas att även vi i kommunens yttre områden ska kunna bedriva idrott och att man har förstått det från kommunen, för det betyder mycket för oss i Forsbacka, säger hon.

I Gävle kommun är det kultur- och fritidsförvaltningen som beställer vilket arbete som ska utföras på kommunens idrottsanläggningar. Enhetschefen Lasse Sandberg sköter förhandlingarna med Markbyggarna, som utför arbetet.

– I år lägger vi 11,9 miljoner till Markbyggarna, men vi är inte överens om summan till nästa år, säger han.

Utgångspunkten är att skötseln av idrottsanläggningarna inte får kosta mer.

I väntan på uppgörelsen för 2010 beslutade kultur & fritid att återgå till avtalet för 2008, då både Forsbacka och Hedesunda fick is. I Forsbacka blir det naturis från mitten av december.

– Även i Hedesunda har vi backat. De fick is vecka 44. Vi tänkte skjuta på det, men nu rullar det på som vanligt, säger Lasse Sandberg.

Någon tydlig förklaring till varför förvaltningen har backat från sin planerade besparing har han inte.

I Forsbacka innebär beslutet - om det blir en kall vinter - att bandylaget i division 1 kan träna på hemmaplan, att det kan bli bandy- och skridskoskola för barn och ungdomar och att skola och allmänhet får tillgång till isen.

I Hedesunda är årets hockeysäsong räddad, men osäkerheten framåt består eftersom avtalet med kultur och fritid ska förhandlas om.

– Som det ser ut i dagsläget ser vi bara en säsong fram, vi har inga garantier, men så har det varit hela tiden, säger Kenneth Arvidsson, ordförande för Hedesunda IF.

Mer läsning

Annons