Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försökte bota sin sjukdom – odlade marijuana

/
  • En 59-årig man odlade marijuana i sitt hem. Så här såg utrustningen i mannens badrum ut.

Den sjuke 59-åringen blev inspirerad av ett amerikanskt tv-program. Då bestämde han sig för att odla drogen marijuana för att lindra sin sjukdom.

Annons

Mannen led sedan en lång tid tillbaka av psykisk och fysisk ohälsa. Han hoppades på att marijuana skulle lindra hans smärtor.

Efter tv-programmet skred han till verket och köpte hampafrön och odlingsutrustning för att därefter sätta i gång med odlingen. Från juli till oktober 2014 ska han ha framställt 142 gram cannabis i sin bostad.

Men mannens blomstrande planer grusades i början av hösten 2014.

Det var när mannen blev akut sjuk och ringde efter ambulans som sjukvårdarna upptäckte mannens illegala odling vilket senare ledde till åtal.

Nu kom domen mot den tidigare ostraffade 59-åringen som lever under ordnade sociala förhållanden och inte tidigare har använt narkotika.

I lagens mening är det allvarligare att framställa narkotika än att använda den. Gävle tingsrätt bedömer att straffvärdet motsvarar en månads fängelse, men med hänsyn till mannens situation döms han för narkotikabrottet till villkorlig dom och får 4 500 kronor i dagsböter.

Mer läsning

Annons