Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första spadtaget till en ny del av Gävle Strand

/
  • Per Johansson, kommunstyrelsens vice ordförande, Per Wåhlstedt, ägare av en av sexvåningshusens tvårumslägenheter, Anders Danielsson, Skanskas vd och Stefan Canderyd, Gävleborgs distriktschef på Skanska var nöjda när de greppade spadarna och satte igång bygget av etapp två. ”Det här läget är unikt”, säger Anders Danielsson, Skanskas vd.
  • Så ska det se ut. Så här kommer etapp två av Gävle Strand att se ut när den står klar, enligt bygg- företaget Skanskas ritningar. På kartan till höger ser du var husen ska byggas.

Nu är arbetet igång med etapp två av Gävle Strand.

På torsdagen togs de första spadtagen för de två nya sexvåningshusen i Nyhamn. De 24 bostadsrätterna ska vara inflyttningsklara 1 december 2010.

– Vi ser en tillväxt i Gävle och vi vill vara med i den framtida utvecklingen, säger Anders Danielsson, Skanskas vd.

Annons

Inte en grävmaskin sågs till när 20-talet själar, iklädda både reflexvästar och hjälmar, promenerade ut på grusplanen bakom Stuvericentralen på Alderholmen. Per Johansson, kommunstyrelsens vice ordförande, var nöjd när han greppade spaden.

– Det är ett fantastiskt område och det betyder oerhört mycket att vi kommer vidare i byggnationen. Det visar att Gävle är attraktivt och det fyller ett stort behov av bostäder, säger han.

Elva fyrarumslägenheter och en tvårumslägenhet på bottenplan kommer var och ett av Skanskas två sexvåningshus rymma. Husen ska ligga precis vid den konstgjorda kanalen i Nyhamn.

– Just det här läget är unikt. Det är fin miljö, nära vatten och bra kommunikationer. Sådant som vi vet uppskattas av våra kunder, säger Anders Danielsson, Skanskas vd.

Mer en montageplats

Markarbetet är redan gjort och stora delar av de två byggnaderna kommer att levereras färdigproducerade och ska mer eller mindre bara sättas på plats.

– Det blir mer av en montageplats än en byggplats här, säger projektledaren Lars Bergmark.

Intresset för lägenheterna har varit måttligt. Försäljningen av bostadsrätterna började i somras, och i dag är tolv av lägenheterna sålda. Per Wåhlstedt köpte en av tvåorna för knappa miljonen.

Positivt med låg ränta

– Jag högg så fort lägenheterna kom ut. Det är ett trevligt område och sjönära. Jag tror att området kommer att utvecklas. Det är nog inte att kasta pengarna sjön, säger han.

Skanskas vd tror inte att lägenheterna står tomma 1 december nästa år.

– Efterfrågan på bostäder ökar och för oss är det positivt att räntenivåerna är låga. Att vi har sålt hälften av lägenheterna på ritning är ett bra mått. Jag är inte alls orolig att vi inte ska få lägenheterna sålda, säger han.

Mer läsning

Annons