Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatta protester mot förlängning av Västerbågen

Protesterna mot Västerbågens förlängning verkar inte avta. Kommunen har fått in 35 nya yttranden från personer som vill ta bort Västerbågen från den nya översiktsplanen för Gävle stad.

Annons

De boende i Olsbacka-Fridhem har protesterat i flera omgångar mot förslaget att förlänga Västerbågen genom grönområdet vid Olsbackagården fram till Högskolan och Teknikparken. Möjligheten finns med i förslaget till ny översiktsplan för Gävle stad som just nu är på utställning. Hittills har protesterna inte gett något resultat, förslaget finns kvar även om politikerna säger att de ser det som en sista utväg för att lösa trafiksituationen i området.

Nu har 35 nya, identiska yttranden kommit in till kommunen från privatpersoner som vill att Västerbågens förlängning helt ska tas bort ur översiktsplanen. Argumenten är bland annat att vägen förstör ett fint grönområde, trafiken ökar kraftigt, förskolan Olsbackagården skulle få rivas och barnen på Fridhemskolan får farligare skolväg.

I stället för en förlängning av Västerbågen föreslås i yttrandena att kommunen ska bygga bullervallar som skyddar mot bullret från E 4 vid Olsbacka, Fridhem och Höjersdal.

Yttranden över översiktsplanen kan lämnas in fram till 23 juni. Nils Holmqvist

Mer läsning

Annons