Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förvecklingar och skratt på fars i Oslättfors

/
  • Magnus Larsson och Leif Holmgren i en av de dråpliga scenerna. De sju skådisarna har repeterat sedan februari. När det så blev premiär skulle alla tio föreställningar spelas inom loppet av en dryg vecka. På torsdagen hade man nått halvtid.
  • Jag brukar åka hit nästan varje år

Förvecklingarna avlöste varandra, det slogs i dörrar och publiken fick många tillfällen att skratta till de mer eller mindre plumpa skämten.
Det var fars av bästa (?) märke när amatörensemblen intog scenen vid kyrklängan i Oslättfors.

Annons

Folklustspel i Oslättfors har blivit en sommartradition som många inte vill missa.

Eva Larsson från Gävle var en av dem som sökt sig dit på torsdagskvällen.

– Det är kul. Jag brukar åka hit nästan varje år, sade hon.

Regissören myste i pausen

Med sig hade hon barnbarnsbarnen, de sjuåriga tvillingarna Elin och Julia och deras tremänning Lova, nio år.

Regissören Hasse Bergkvist gick och myste i pausen. När publiken skrattade, applåderade och levde med i pjäsen kunde han vara nöjd. Det är sjätte eller sjunde gången som han regisserar sommarspel i Oslättfors.

– Fars kräver mer tempo än folklustspel. Det är ingen sång och musik, sade han.

Halvtid nådd

De sju skådisarna har repeterat sedan februari. När det så blev premiär så skulle alla tio föreställningar spelas inom loppet av en dryg vecka. På torsdagskvällen hade man nått halvtid.

– Nu har vi fem kvar, konstaterade Magnus Larsson som hade rollen som Sten Bengtsson som i spelet tror sig göra goda men skumma affärer och försöker hålla skenet uppe.

– Det krävs att man är koncentrerad när man spelar fars. I kväll är det ingen mygg. Det är bra, sade han när klockan ringde för andra akten.

Klär ut sig till kvinna

Under veckan bor flera i ensemblen på lägergården några meter från scenen.

– Vi paddlar kanot, fiskar och badar, sade Minne Hägglund som är ihop med Jocke Hägglund som spelar Jonas Bengtsson, Stens bror som klär ut sig till kvinna men som blir tänd på den unga Anna Widebäck som är dotter till Göte som vill göra affärer med Sten...

Åt godis

Minnes och Jockes son Neo, fyra år, roade sig under föreställningen med att äta godis. Ända sedan året då han föddes har han varit i Oslättfors när Jocke spelat teater.

Farsen ”Där fick du” av Krister Claesson spelas till och med söndag 6 juli.

Mer läsning

Annons