Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förvirrad man hittad på altan

/
  • Förvirrad. En äldre man i tunna kläder och tofflor hittades på en altan vid dagverksamheten på Bergmästargården på tisdagkvällen. Han hade förvirrat sig dit från sin bostad alldeles i närheten.
  • Räddaren. Mikael Ramsten upptäckte en äldre förvirrad man på en altan vid Bergmästargården när han var ute och gick med sin hund. ”Jag blev rädd att han blivit kvarglömd där när dagverksamheten stängde vid halv fyra-tiden,” säger han. Så illa var det inte, mannen hade förvirrat sig ut på egen hand på kvällen. Men Mikaels upptäckt gjorde att han fick hjälp att komma hem till en anhörig.

En äldre man i tunna kläder förvirrade sig på tisdagskvällen till en altan som hör till dagverksamheten på Bergmästargården. Ingen vet hur länge mannen satt där i kylan innan Mikael Ramsten som passerade förbi upptäckte honom.

– Hade jag inte upptäckt honom hade han ju kunnat vara död nu, säger han.

Annons

Mikael Ramsten passerade dagverksamheten på Bergmästargården med sin hund vid halv tio på tisdagkvällen. Han hörde någon mumla inifrån en altan.

Tunna kläder och tofflor
– Först trodde jag väl att det var en galen knarkare, men när jag tittade efter såg jag att det var en gammal man som satt där på golvet i sina tofflor. Han verkade väldigt förvirrad och sa att han bodde där. Jag tyckte det var förskräckligt, hade de glömt honom där ute? undrar Mikael Ramsten.

Men nej, så illa var det inte, enligt Fredrik Olsson, verksamhetschef på Bergmästargården.

– Det här är en man som bor alldeles bredvid och som brukar vara här på dagverksamheten. Han måste själv ha gett sig ut och tagit sig in där på altanen. I dag är han tillbaka på dagverksamheten och minns inte vad som hände i går, berättar han.

Följt honom hem
Eva Jansson jobbar på dagverksamheten och kan berätta att hon var till hälsocentralen med mannen samma eftermiddag, eftersom han tillfälligt blivit mer förvirrad. Efter det följde hon honom hem till lägenheten.

– Så vi är säkra på att han inte blev kvar här efter att dagverksamheten stängde, säger hon.

Men ingen vet hur länge mannen satt på altanen i tunna kläder och tofflor.

– Han har kvällstillsyn från hemtjänsten och det finns ingen avvikelse skriven om att de inte träffade honom i går kväll. Så han bör ha gått ut efter att de var där, säger Fredrik Olsson.

Mikael Ramsten är hur som helst glad att han upptäckte mannen. Han ringde på, fick kontakt med ett par tjejer som jobbade på Bergmästargården. De tog in mannen och ringde polisen, som körde honom hem till anhöriga.

Mer läsning

Annons