Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förvirringen total – se när miljonvinnaren bjuder in fel tv-team i radhuset

Det gick inte att ta miste på glädjen när Birgit Jonsson i Bomhus vann drygt en miljon kronor i Postkodlotteriet.
Mindre oklart var läget några minuter innan när Birgits sambo Göte Hjalmarsson trodde att han bjudit in TV4:s tv-team i radhuset, men i själva verket släppt in Gefle Dagblads och Arbetarbladets team.

Annons

TV4 informerade Gefle Dagblad och Arbetarbladet tidigt under måndagsförmiddagen om att en Gävlebo skulle vinna en miljon kronor.

Vi bestämde oss för att sända live från pengautdelningen, med TV4:s goda minne.

Men något gick fel.

– När vi kom dit ställde vi oss en bit ifrån adressen och när vi såg TV4:s team åka förbi och vinka satte vi i gång vår sändning, berättar GD-reportern Maria Carlsson.

Men TV4-teamet hade aldrig gått in till vinnaren, de hade åkt förbi och parkerat längre bort, för att i stället överraska via uteplatsen på baksidan av Birgits och Götes radhus.

Om det visste GD/Arbetarbladets team inget. Och Göte, som hade fått en liten förvarning från TV4 tidigare, med uppmaningen att hålla sambon Birgit hemma på måndagen – ja, han trodde förstås att det tv-team som kom framstövlande var från just TV4.

Men det var alltså i stället Jörgen Svendsen från Arbetarbladet och Maria Carlsson från GD – som under den förvirring som uppstod stod inför ett väldigt försvårande faktum; de fick inte med ett ord avslöja varför de var där.

Se hur det gick i tv-klippet här ovan.

***

Läs mer:

TV: Här överraskar TV4 miljonvinnaren Birgit i Bomhus

Mer läsning