Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FP-politiker vill rädda parkerna

Planerna på nya bostadshus i Klockgjutarparken vid Timmermansgatan och i parken vid Slottstorget hotar parkmiljön i Gävle. Det tycker Kenth Lövgren (FP) som i en motion till kommunfullmäktige protesterar mot förslagen.

Annons

Grönområden är viktiga för en stad menar Kenth Lövgren.

– Gävle har bra och fina parker som vi bör ta tillvara på, för de går inte att återskapa. Jag tycker att det är onödigt att de ska bygga där, det finns flera rivningstomter och andra ställen där de kan bygga bostäder i stället, säger han.

Strandrestaurang

På Slottstorget finns en fastställd detaljplan som möjliggör en restaurang vid Gavleåns strand. Planer finns även på att bygga ett bostadshus i parken utanför Slottet.

I Klockgjutarparken vid Timmermansgatan är det tänkt att det ska byggas seniorbostäder. Klockgjutarparken med träd, gräsytor och lekytor är viktig som lekområde och ”grön lunga” skriver Kenth Lövgren i motionen. Om parken bebyggs minskar grönytan för alla boende i området.

Kan bli bostäder

– Parken vid Timmermansgatan används varje dag. Den är viktig för många som bor i området, som äldre som kanske inte har så lätt att ta sig ut, säger Kenth Lövgren.

Även envåningshusen längs Södra Kansligatan, där det i dag finns verksamheter, föreslås kunna göras om till bostäder.

Mer läsning

Annons