Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidens jobb finns på verkstadsgolvet

/
  • söker personal. Det är de små företagen som har möjlighet att växa och som i framtiden behöver rekrytera personal. Företagarna Bengt Nyström, Johan Martin och Magnus Eklöf söker personal med rätt kompetens. ”Byggprogrammen fick ett uppsving för några år sedan tack vare den så kallade Timell-effekten. Det behövs kanske något liknande för verkstadsbranschen. En dokusåpa från verkstaden kanske skulle starta något”, säger Magnus Eklöf.

Framtidens jobb finns inom stål- och verkstadsindustrin men det saknas rätt kompetens.
– Vi behöver nyanställa men det är svårt att hitta kvalificerad personal, säger Johan Martin som driver Martins Mekaniska.

Annons

Stål- och verkstadsföretagen behöver nyanställa inom de närmaste åren, delvis på grund av stora pensionsavgångar.

– Fem av mina anställda går i pension inom de närmaste tre åren, säger Magnus Eklöf som är chef över 16 anställda på Alderholmens Mekaniska.

Efterfrågan på laserstansoperatörer, verkstadsmekaniker, svetsare, ingenjörer, svarvare, fräsare och CNC-operatörer har ökat.

– Många tror att verkstadsjobb är enkelt men det är tvärtom avancerat i många avseenden, säger företagaren Johan Martin.

Förra året startade Triple Steelix en budkavle bland bergslagskommunerna för att lyfta fram behovet av utbildad arbetskraft inom stålindustrin. Nu har turen kommit till Gävle.

Gävle kommun, Polhemsskolan och flera företagare har inlett ett samarbete för att tillgodose verkstadsindustrins behov. Redan efter två träffar har de hittat förbättringspunkter, bland annat behöver eleverna på gymnasieskolans verkstadsutbildningar bättre förberedas inför praktiktiden. Det kan handla om vilket material och vilken teknik som ungdomarna får använda i skolan.

– Vi måste bli bättre på att tillgodose vad det är för utbildning som behövs. Det kan vi ordna på en termin, säger Tomas Östlund, biträdande rektor på Polhemsskolan.

Ett annat problem är hur de unga ska lockas till att vilja söka verkstadstekniska utbildningar.

– Det krävs en statushöjning av verkstadsyrket. Vi behöver bli bättre på att tala om vad jobbet innebär, det finns en otrolig bredd inom yrket, säger Magnus Eklöf.

Företagen är angelägna om att ge ungdomar en mer positiv bild av vad det innebär att jobba inom verkstadsindustrin.

– Verkstadsjobb innebär inte bara att stå vid en smutsig svarv. Syokonsulenten har också en viktig roll i det här genom att berätta vad jobbet innebär, säger Bengt Nyström, vd för Skoogs Mekaniska verkstad.

Mer läsning

Annons