Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från management till humanagement Fler mänskliga ledare efterlyses i ny bok

/
  • Motivationskoden är Tommy Lundbergs femte bok om ledarskap.

I sin nya bok pläderar Tommy Lundberg för ett mer mänskligt ledarskap, bortom siffror och pengar. Motivationskoden – med en blink till bästsäljaren Dan Brown – lanserar ett nytt begrepp: humanagement.

Annons

Mitt i stan, i ett sekelskifteshus, har Tommy Lundberg sin arbetsplats. Solitär i tre förtjusande rum, fjärran från det kreativa myller han ägnat större delen av sitt liv – reklambranschen. Han arbetade länge i Stockholm innan han återvände och grundade Lundberg & Co som placerade Gävle på den svenska reklamkartan. Sedan åtta år tillbaka har han bara sig själv att rådfråga. Som konsult finns han dock fortfarande med i kulisserna och hjälper några kunder med att förädla deras varumärken. Han har också ett finger med i Brinc i Gävle som arbetar med upplevelsebaserad kommunikation.

Motivationskoden är hans femte bok. Två har han skrivit tillsammans med beteendevetaren Ola Berggren. En röd tråd löper genom författarskapet; oavsett om vi är apor, barn eller medarbetare tillfredställer vi våra grundläggande behov mer utifrån känslor än rationella överväganden.

Han menar att helhet, delaktighet och meningsfullhet är drivkrafterna. Att förstå företagets mål, att känna det jag gör har betydelse för mig och andra, och att arbetet upplevs meningsfullt.

– Det finns undersökningar som visar att 16 procent är engagerade i sitt jobb, övriga är likgiltiga eller direkt motverkande. Översatt till aktieägarprosa skulle det innebära att bara sexton kronor på varje satsad hundralapp förräntar sig. Det är ett enormt resursslöseri.

Bokens titel till trots kan en ledare inte motivera sina anställda, det kan man bara göra själv, menar Tommy Lundberg. Ledarens uppgift är i stället att inspirera och på så sätt skapa delaktighet. Han nämner förebilder inom idrottsvärlden. Handbollens Bengan Johansson, fotbollens Pia Sundhage och till och med Alec Ferguson. Men vänta nu – Ferguson skapade ju hårtorken i Manchester United. Management by fear.

– Utåt var han trumpen och ilsken. Inåt intresserad och nyfiken. Att under så lång tid utveckla spelare och skapa så stora värden, både sportsliga och ekonomiska, är beviset för hans storhet.

Han tar några exempel ur företagsvärlden och jag nämner Google som är känd för sin innovativa personalpolitik. Tommy Lundberg instämmer, men kontrar med att Google smiter undan företagsskatt. Det moraliska spelet ingår också. Som företaget som hotar med att flytta produktionen utomlands om miljökraven här hemma skärps.

– Vad ger det för signaler – mitt företag struntar i miljön! Det är ingen bra grund att bygga engagemang på, säger Tommy Lundberg.

Intresset för ledarskapsfrågor väcktes under åren med Lundberg & Co. Länge trodde han att han var en i gänget. När han förstod att de andra hade en annan syn på honom blev det en omvälvande insikt. Han tror att han var en rättvis och generös ledare, men en sämre chef, dålig på snabba beslut och dålig att hantera konflikter.

– Jag tror att jag gör större nytta i dag genom att skriva ner mina teorier om ledarskap. Det finns mycket att lära sig. Många chefer uppträder som om de anställda är beroende av dem. I själva verket är det ju tvärtom.

Mer läsning

Annons