Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frias för kastat bengaleld

Krylbobon som misstänktes för att ha kastat en bengalisk eld i Läkerolen i oktober frias i domstolen. Han hade kallat sin bror som vittne på att han var oskyldig.

Annons

En AIK:are dömdes tidigare av tingsrätten till 2 000 kronor i böter för att han kastade en smällare under en träningsmatch i augusti i fjol. Han erkände och motiverade tilltaget med att han var arg för att det gick dåligt för laget. En läktarvärd som stod precis där bomben smällde fick hörseln nedsatt, i varje fall tillfälligt. Hon begärde kränkningsersättning men fick avslag på det.

I oktober kom nästa polisingripande mot en kastad smällare i Läkerolen. En såg en bengalisk eld som kastades från bortalagets ståplatsläktare. I nästa paus pekade hon ut Krylbobon som avsändare till smällaren. Men hon hade inte sett hans ansikte, utan identifierade honom på klädseln.

Krylbobon nekar till anklagelsen. Han säger att någon stod bakom honom kastade elden. Själv viftade han med armarna för att han besvärades av röken. Krylbobons bror som var med på läktaren vittnade i rättegången och var helt säker på att det var någon annan som kastat.

Tingsrätten kan inte utesluta att kvinnan blandat ihop Krylbobon med någon annan med liknande klädsel, och friar därför honom från åtalet.

Mer läsning

Annons