Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frias från 70 våldtäkter

35-åringen som åtalats för minst 70 våldtäkter mot en Gävleflicka under hennes gymnasietid friades i dag av Gävle tingsrätt.

Annons

De båda hade ett förhållande under lång period. Enligt åtalet tvingade han henne till både orala och anala samlag minst ett par gånger i veckan under en period om nio månader.

35-åringen har en helt annan berättelse. Enligt honom var samlagen alltid frivilliga, och aldrig anala. Han ville bryta relationen men hon ville fortsätta.

Bland skälen till tingsrättens friande dom finns att hon dag efter dag återvände till 35-åringen trots att de inte bodde ihop.

Hon anmälde våldtäkterna först ett år senare efter kontakt med en kurator. Innan dess hade hon inte förstått att samlagen kunde betraktas som våldtäkter, har hon berättat.

Tingsrätten anser bland annat att hennes minnesbild kan ha förändrats under det året, och att hon också kan ha påverkats av samtalen med kuratorn.

Sammantaget är bevisningen i målet inte så stark att det är ställt bortom rimligt tvivel att 35-åringen är skyldig, anser tingsrätten och friar.

Mer läsning

Annons