Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frida fick plats längst fram

/
  • 12-åriga Frida Persson från Sätra känner väl igen låten, trots att den är lika gammal som henne.

Publiken bestod av både förbipasserande och fans när Sommarkväll hade premiär på onsdagskvällen. Utgångssugna Gävlebor hade dessutom tur med vädret.

Annons

”Summer is here, I’m learning to fly”, sjöng Eric Gadd från soffan inför ett inte alltför fullsatt Stortorget. 12-åriga Frida Persson från Sätra känner väl igen låten, trots att den är lika gammal som henne.

Men hon är i första hand på Sommarkväll för att höra metalbandet Dead by April.

Att få plats på första raden var inga problem för henne, som var på Stortorget redan en halvtimme före öppningsframträdandet av Zillah och Totte.

Ingen trängsel

En rad tjejer som är ungefär i hennes ålder gör henne sällskap. Annars är det ingen större trängsel vid sju-tiden på kvällen, trots ombyggnationen av torget.

Bekanta

Artisterna är inte det enda som lockar. Sommarkväll drar till sig människor och för flera som Arbetarbladet träffar är det en av anledningarna till att gå dit – att springa på bekanta.

Fotbolls-VM

– Det är kul att komma ut och träffa folk, säger Frida Persson.

Onsdagskvällen bjöd på mer underhållning och Gävles uteserveringar var fyllda. Sommarkväll fick konkurrera både med trubadurer och med fotbolls-VM på storbild.

Mer läsning

Annons