Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friskola i Gävle utsatt för bombhot - elever tvingas stanna hemma

/

Friskolan Lyftet i Gävle håller stängt i dag på grund av bombhot.

Annons

– Vi fick veta om bombhotet 22.23 under söndagskvällen, säger Johan Fredriksson, Vakthavande befäl, Gävleborgs polisdistrikt.

På skolans hemsida finns följande att läsa:

"Friskolan Lyftet håller skolan stängd imorgon måndag den 25/1 pga hot mot skolan som inkommit sent under söndagskvällen.

Ett hot har riktats mot Friskolan Lyftet på appen Jodel. Friskolan Lyftet kan inte riskera säkerheten för skolans elever och lärare och har därför, i samråd med polisen, valt att hålla skolan stängd under måndagen."

LÄS MER: Rektorn på bombhotade skolan: "Det är fasansfullt"

Polisen uppger på sin hemsida att man varit i kontakt med den person som upptäckte meddelandet på appen. Flera polispatruller har varit på plats men inte hittat något som bekräftar bombhotet.

Efter att polisen varit på skolan bedömer man hotet som mindre seriöst. Dock har inga bombhundar varit på plats. I nuläget finns eller inga planer på att ta hundar till skolan under måndagen.

Friskolan Lyftet är en grundskola från förskoleklass till årskurs 9. Samtliga elever får nu stanna hemma under måndagen. Om det blir ytterligare fler dagar är oklart.

Polisen har inlett en förundersökning gällande olaga hot mot grupp. Efter noggrant övervägande är polisens samlade bedömning den att de åtgärder som genomförts i nuläget är tillräckliga.

Även Örebro universitet som också fick ett bombhot under måndagskvällen via appen Jodel, har valt att hålla stängt under måndagen. På det bombhotet stod det:

"Detta är ett hot. Om ni vill överleva gå inte till universitetet på måndag. Jag kommer göra vissa av er väldigt illa och olyckliga".

Meddelandet till skolan i Gävle var: "Den 25:e januari kommer att bli en dag för friskolan lyftets elever att komma ihåg..boom"

NYHET: Premiär för Arbetarbladets app – här laddar du ner den

Här kan du ladda ner appen till Iphone

Här kan du ladda ner appen till Android

Mer läsning

Annons