Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frisläppt man misshandlade yngling

Uppsalabon hade just blivit villkorligt frigiven efter ett fängelsestraff för misshandel och narkotikabrott. Då besökte han restaurang Heartbreak i Gävle. Där misstänks han ha misshandlat en 18-årig Gävlebo grovt.

Annons

På måndagen hölls rättegången mot den 21-åriga Uppsalabo som misstänks för att ha misshandlat en 18-årig man inne på Heartbreak 19 juni i år. Den åtalade mannen ska enligt åklagaren ha slagit 18-åringen med ett knytnävsslag i ansiktet en gång och därefter med ett glasföremål i ansiktet flera gånger. Misshandeln ska ha lett till att 18-åringen fick näsbensfraktur och sårskador i ansiktet.

Slog en kvinna

Enligt åklagaren ska 21-åringen i samband med misshandeln av 18-åringen även ha misshandlat en kvinna genom att ha slagit henne i ansiktet. Under tingsrättsförhandlingarna var säkerheten rigorös. Anledningen var att ordningsvakter som var kallade som vittnen hade hotats innan rättegången. Rättegången var välbesökt men gick lugnt tillväga. 21-åringen erkände att han slagit 18-åringen med ett slag i ansiktet. Resten av det han åtalades för nekade han till. Rätten beslutade dock att mannen ska kvarhållas i häkte.

Tidigare brott

21-åringen har tidigare tio avsnitt i brottsregistret. Det handlar främst om brott mot knivlagen och narkotikabrott. I december förra året dömdes 21-åringen till fängelse i fyra månader för misshandel och narkotikabrott.

Han påbörjade sitt straff i slutet av mars och frigavs villkorligt i början av juni. Kort därefter besökte han Gävle och restaurang Heartbreak. Dom i målet faller på måndag. Anna Norling

Tel. 026-15 93 63

Mer läsning

Annons