Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frisörrånaren dömd till vård

Den 18-åring som beväpnad med kniv och soft air gun rånade frisersalongen på Väpnargatan i våras döms till ungdomsvård. Han ska också betala sammanlagt 40 000 kronor i skadestånd till tre kvinnor som befann sig i salongen vid rånet.

Annons

Det var i slutet av mars som 18-åringen var på rymmen från ungdomshemmet där han var intagen. Han var i behov av pengar och gick in i frisersalongen på Väpnargatan på Brynäs utrustad med kniv och en soft air gun. Han tog upp kniven och höll den mot en av frisörskornas hals samtidigt som han höll pistolen i den andra handen och riktade den ut mot lokalen. 18-åringen tog sedan sammanlagt 1 500 kronor i kontanter ur två kassalådor innan han lämnade lokalen och sprang iväg.

Under förhandlingarna i tingsrätten har två frisörskor och en kund berättat om hur dåligt de mått efter rånet. 18-åringen döms att betala sammanlagt 39 500 kronor i skadestånd till de tre kvinnorna.

18-åringen själv hävdade under rättegången att han har väldigt svaga minnen av händelsen eftersom han var påverkad av droger. Han erkände dock rånet, men försäkrade att han inte var ute efter att skada någon.

Enligt tingsrätten motiverar rånet egentligen fängelse i ett år, men eftersom 18-åringen haft en positiv utveckling på sin ungdomsvård döms han till att fortsätta den.

Mer läsning

Annons