Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frivilligt sex blev till våldtäkt

En 23-åring dömdes i går av Gävle tingsrätt för en våldtäkt som inleddes som ett frivilligt samlag, men övergick i tvång. Han får två års fängelse.

Annons

Han träffade en kvinna på krogen i Gävle i november i fjol. De gick sedan hem till en kamrat. De började kyssas och hamnade sedan i sängen där båda klädde av sig frivilligt. Hon krävde att de skulle använda kondom och han tog fram en sådan. De inledde ett frivilligt samlag.

Så långt var de båda överens när rättegången hölls. Sedan går berättelserna isär.

Kvinnan berättar att 23-åringen mitt under samlaget tog han ett hårt grepp i hennes hår och lade handen över hennes hals så att hon fick svårt att andas. Hon grät och bad honom sluta.

Han berättar att samlaget fullföljdes och avslutades helt normalt.

Kvinnan gick efteråt hem till en kamrat. Han berättade i rättegången att hon såg helt förstörd ut och sa att hon trodde att hon hade blivit våldtagen. Men hon ville inte ringa polisen, eftersom det kändes konstigt att hon varit med på samlaget från början. Hon ville helst bara glömma alltsammans.

Senare fick kvinnan hjälp av en väninna att göra en polisanmälan. Ett par månader efter samlaget knackade polisen på hemma hos 23-åringen och delgav honom misstankarna.

Mer läsning

Annons