Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Furuviksparkens anställda belönas med studieresa

/

Efter rekordåret 2015 belönas nu Furuviksparkens anställda.
Nästa år väntar nämligen studieresor till nöjesparker i Köpenhamn och Orlando, Florida.
– Det blir teambuilding på högsta nivå, säger Furuviksparkens vd Nina Tano.

Annons

Läs mer: Bästa säsongen på över 30 år för Furuvik

2015 går till historien som det bästa året hittills för upplevelsekoncernen Parks and Resorts, där Furuviksparken ingår.

Tillsammans med Gröna Lund, Kolmården, Skara Sommarland och Aquaria överträffade Furuviksparken både det förväntade besöksantalet och gästnöjdheten.

Det blev en rekordsäsong – och Furuviksparken besöktes av 263 431 gäster sedan premiären den 23 maj. Det är den högsta besökssiffran på över 30 år.

– Inför säsongen 2014 fick vi en utmaning från våra ägare (Parks and Resorts). Vi skulle nå vissa resultat när det gäller gästnöjdhet, som man mäter varje vecka, och ekonomiskt resultat. Då kom vi inte riktigt i mål. Men sedan kom nästa utmaning och vi har lyckats matcha årets budgeterade resultat. Både besöksantalet och gästnöjdheten har nått rekordhöga nivåer, säger Furuviksparkens vd Nina Tano.

Tack vare att målen uppnåtts belönas nu koncernens medarbetare med studieresor utomlands.

Totalt kommer 2 150 säsongsanställda att erbjudas att åka på en studieresa till Köpenhamns Tivoli, där cirka 225 av dem har arbetat i Furuviksparken under sommaren.

– De anställda kommer att få olika datum att välja på och resorna kommer att ske under våren 2016, säger Nina Tano.

Dessutom kommer cirka 350 av koncernens helårsanställda, varav 20 arbetar i Furuviksparken till vardags, att få åka på en studieresa till olika nöjesparker i Orlando, Florida, i slutet på januari nästa år.

Läs också: "Fantastisk premiärdag"

– I den här koncernen är det "en för alla, alla för en" som gäller och det här är en morot att fortsätta utvecklas. Det blir teambuilding på högsta nivå. Det är otroligt häftigt att koncernen satsar på sina medarbetare på det här sättet och all vinst återinvesteras i verksamheten, säger Nina Tano och fortsätter:

– Det här är rena studieresor där medarbetarna kommer att hämta inspiration genom olika uppdrag dom kommer att tilldelas.

Medarbetarna kommer bland annat att testa effektiviteten i parkerna och även titta på gästflöden, gästbemötanden och tematisering av åkattraktioner och miljöer.

– Vilka uppdrag respektive medarbetare får beror på vilken avdelning i parkerna de kommer ifrån, säger Nina Tano.

Christer Fogelmarck, koncernchef för Parks and Resorts:

– Våra medarbetare har gjort en fantastisk insats under säsongen, de har haft en avgörande betydelse för årets rekordsiffror. Studieresan blir ett led i deras och företagets fortsatta utveckling, vi behöver yttre influenser för att kunna göra det.

Läs mer: Nytt publikrekord i Furuviksparken – igen

Mer läsning

Annons