Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fynda på Polhemsskolan i dag

/
  • DAGS ATT BYTA UPP SIG! ”De här dagarna brukar vara lite av en folkfest och i år tror vi att det kommer ännu mer folk, säger Tobias Rosén från Friluftsfrämjandet som i går förberedde dagens bytesmarknad på Polhemsskolan.

I dag slår Friluftsfrämjandet upp portarna på Polhemsskolan. Det är årets stora bytesmarknad och arrangören förväntar sig ovanligt stor tillströmning av folk.

– Vi tror att lågkonjunkturen gör att det kommer fler än vanligt, säger Ari Sorsa.

Annons

Alla Gävlebor vet att Polhemsskolans bytesmarknad är en välbesökt tillställning. Småbarnsföräldrar trängs för att försöka byta urväxta kläder mot skridskor eller skidor. I år har arrangören Friluftsfrämjandet ännu högre förväntningar än vanligt.

Uppsving i år

– Vi har hört från Falun, där vår lokala avdelning där redan har haft sin bytardag, att det blivit ett rejält uppsving i år, säger Tobias Rosén.

Själv tror han att det är lågkonjunkturen som är anledningen.

– Folk är nog inte lika benägna att köpa nytt.

Vanligtvis kommer omkring 200 försäljare och upp till tre gånger så många besökare.

– Våra bytesdagar har ett välkänt varumärke och vi lockar numera till oss skiduthyrare som säljer sina begagnade skidor – framför allt i små storlekar. Det är helt klart barnskidor och annan barnutrustning som går bäst, säger Ari Sorsa, ordförande för Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Gävle.

Mer läsning

Annons