Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra gripna för grov misshandel

Den grova misshandeln på Öster för en månad sedan ser nu ut att klaras upp. En person sitter häktad och tre till anhölls på tisdagen. En av de fyra är samma person som bandade polisens gripande av honom och som anklagar polisen för övergrepp i samband med det.

Annons

En 37-åring blev i början av februari misshandlad svårt sent en natt nära sin bostad på Öster. Han fick en skur av slag och sparkar och blödde kraftigt. Dagen efter var hans ögon helt igensvullna.

Enligt honom var det tre-fyra okända män som följde efter honom och började ropa rasistiska ord som ”apdjävel” och ”neger” och sa att han skulle åka hem till sitt land som svarade för misshandeln.

Polisen satte genast in flera utredare på fallet, som knackade dörr och förhörde vittnen.

Den förste misstänkte greps och häktades för drygt två veckor sedan efter en misshandel av en polisstudent inne på Goya. Det gripandet blev mest känt för att den gripne 27-åringen anklagade polisen för att de kallat honom för ”svartskalle” och en del andra nedsättande ord. Han har en del av samtalet på band. Själv gör 27-åringen motstånd och skriker könsord mot poliserna. En polis kallar honom för ”jävla nolla” och säger att han har ”knarkat bort sin hjärna”.

Polisen har startat en internutredning som ska klarlägga om polisernas agerande på något sätt var brottsligt.

Nu visar det sig att 27-åringen är misstänkt för att själv ha hört till de fyra som ropade ”apdjävel” och ”neger” mot den färgade mannen innan de misshandlade honom svårt på Öster.

På tisdagen greps och anhölls ytterligare tre personer misstänkta för att ha varit delaktiga i den grova misshandeln.

Mer läsning

Annons