Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra män anhållna - stort knarktillslag

Fyra män i Gävle har häktats för vapeninnehav och grovt narkotikabrott. Det var under onsdagseftermiddagen som de alla greps och sattes i förvar.

Annons

– Fyra personer greps på onsdag eftermiddag, sen har det gjorts husrannsakan och det har påträffats narkotika, berättar åklagare Ulf Back.

Under fredagen häktades männen, samtliga på sannolika skäl misstänkta.

Åklagare Ulf Back vill inte gå in närmare på vilken slags narkotika det rör sig om eller vilka mängder. Det är heller inte klart om narkotikan påträffades på samma ställe som männen greps på, men personerna bedöms kunnas knytas till tillslaget, enligt åklagaren.

Samtliga män begärs även häktade för vapenbrott.

– Det har påträffats, i samband med utredningen, vapen. Jag vill inte gå in närmare på vilken typ av vapen, säger åklagare Ulf Back.

Flera av männen är sedan tidigare dömda för brott, varav två av dem dömda för narkotikabrott. Två av männen är hemmahörande i Gävle.

På grund av att utredningen är i sitt inledande skede så är åklagaren fåordig om händelsen. Samtliga är dock häktade på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

– Jag kan inte gå in på bevisning, men misstankarna grundas på att de kan knytas till platsen där narkotika och vapen har påträffats.

Åtal mot männen ska vara väckt senast om två veckor, den 28:e augusti. Till dess sitter männen häktade med restriktioner, vilket betyder att deras besök och telefonsamtal prövas och brev kontrolleras.

Mer läsning

Annons