Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra nya åtal i hälerihärvan

Nu kommer en ny omgång av åtal i hälerihärvan kring de stulna platt-tv-apparaterna. De gäller köparna av några av de 174 Grundig-apparater som såldes i Hamrångefjärden och Gävle i höstas. En av de åtalade är en av de tidigare dömda hälarnas arbetsgivare.

Annons

För en vecka sedan dömdes de båda huvudmännen i hälerihärvan till 18 månaders fängelse vardera. Under rättegången berättade de hur de på en kväll sålde 77 apparater bara genom att ringa några telefonsamtal och sprida ut att de fanns till salu från en adress i Hamrångefjärden.

– Det var kö av bilar på vägen utanför, berättade en av dem.

Vart huvuddelen av apparaterna tog vägen vet inte polisen.

– De hänger väl på rätt många vardagsrumsväggar i trakterna, antar åklagaren Peter Olofsson.

Men tio av de stulna teveapparater kunde dock polisen beslagta och i går åtalades fyra av köparna. En av dem är den egna företagare där en av de häleridömda var anställd. En annan är en arbetsledare i samma firma. En av de åtalade är Bergbybo och den fjärde finns i Hamrångefjärden.

Enligt Peter Olofsson nekar alla till att ha gjort sig skyldig till häleri. De åtalade säger att de inte förstod att det var stöldgods de köpte. En av dem har dessutom i polisförhör pekat ut en helt annan person som han skulle ha köpt teven av. Den personen är kallad för att vittna om att det inte stämmer.

Om de döms som skyldiga kan de räkna med villkorlig dom och böter för häleri som påföljd.

Mer läsning

Annons