Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra personer kommer att begäras häktade för inblandning i misstänkta kidnappningen

På fredagen kommer ytterligare fyra personer begäras häktade i det misstänkta människorovsfallet. Samtidigt sitter de två personer som greps på Öresundsbron på onsdagseftermiddagen anhållna.

Annons

TEXT+TV: Kvinna häktad för medhjälp till människorov – nekar till gärningen

Sammanlagt sitter sju personer frihetsberövade i det uppmärksammade fallet där en 23-årig man misstänkts ha blivit intvingad i en bil på Slottsparkeringen i Gävle förra måndagen. En bil som sedan lämnade platsen i hög fart. Mannen är sedan dess försvunnen.

I onsdags häktades en 23-årig tvåbarnsmamma misstänkt för medhjälp till människorov, och på fredagen kommer fyra män, två 20-åringar, en 21-åring, och en 32-åring att begäras häktade misstänkta för människorov eller medhjälp till människorov. Alla fem hör hemma i samma stad i södra Norrland.

32-åringen är far till den häktade kvinnans barn, men de bor inte längre tillsammans. Kvinnan har ensam vårdnad om det yngre barnet.

32-åringens advokat Tomas Åhlén vill inte kommentera fallet.

– Så länge jag inte har pratat med min klient om att prata med någon annan om hans ärenden, så svarar jag inte på några frågor alls, säger han.

På onsdagen greps ytterligare två personer på Öresundsbron. Den ena har skyddad identitet, och den andra är en 30-årig tvåbarnspappa som är hemmahörande i en annan stad i södra Norrland.

Inte heller hans advokat, Catrin Listad, vill säga någonting.

– Jag tänker inte lämna några kommentarer i det här inledandet skedet, säger hon.

Enligt Lars Förstell, informatör på polisen i Malmö, gick gripandet lugnt till.

– Vi hade fått in indikationer om att det var två personer som var anhållna i sin frånvaro och som eventuellt skulle komma att passera här. Och det gjorde de, och då stoppade vi dem och kunde gripa dem, säger Lars Förstell.

LÄS ÄVEN: Fyra till gripna efter kidnappning i Gävle – har kopplingar till anhållen kvinna

LÄS ÄVEN: Kidnappning i centrala Gävle – 23-årig man bortförd i bil

Mer läsning

Annons