Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra sladdande mopedister dömda

Samma dag som debatten om busåkande mopedister i Strömsbro blossade upp på nytt, dömdes några av förra sommarens syndare i Gävle tingsrätt.

Annons

Fyra unga killar får betala omkring 3 000 kronor var i böter och skadestånd för att de körde sönder fotbollsplanen på Testebovallen en sommarkväll i fjol.

Två unga män i bil såg dem slira runt på det våta fotbollsgräset och åkte in för att stoppa dem. Ungdomarna smet, men vittnena kände igen två av dem.

I går satt fyra ungdomar inför domaren och nämndemännen i Gävle tingsrätt, åtalade för skadegörelse. Enligt Gävle kommun kostade det 6 000 kronor att laga fotbollsplanen.

Tre av killarna erkände, men bara nästan. De hade sladdat på planen, men de trodde inte på att det blivit några skador, och det var i varje fall inte meningen att de skulle förstöra något, försäkrade de.

– Våra däck var nästan utan mönster, det kan omöjligt ha blivit några skador, hävdade ett par av dem.

Den fjärde erkände att han var alldeles intill planen, men kunde inte minnas att han själv hade sladdat runt där. Men han var en av de två i gänget som vittnena kände igen och även han fälldes.

Tre av dem fick 1 500 kronor var i böter, den fjärde 2 000 kronor eftersom hans moped var trimmad till motorcykelfart. Dessutom ska de tillsammans ersätta kommunen med 6 000 kronor.

Mer läsning

Annons