Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra till gripna efter kidnappning i Gävle – har kopplingar till anhållen kvinna

/
  • Det var vid Slottsparkeringen, mellan Södra Kungsgatan och Slottet, som kidnappningen skedde på kvällen 4 april.

Ytterligare fyra personer har gripits med anledning av den kidnappningshistoria i Gävle som blev känd under måndagen. Enligt uppgifter till Arbetarbladet finns det kopplingar mellan de anhållna och den 23-åriga kvinnan.

Annons

LÄS OCKSÅ: Kidnappning i centrala Gävle – 23-årig man bortförd i bil

Händelsen inträffade på måndagskvällen den 4 april då en man ska ha blivit bortförd mot sin vilja i en personbil vid Slottsparkeringen i Gävle men först dagen efter fick polisen kännedom om händelsen.

Mannen som kidnappades kommer från en mellansvensk stad men är inte svensk medborgare och en 23-årig kvinna sitter anhållen misstänkt för medhjälp till människorov.

Den försvunna mannen har inte blivit hittad.

På måndagskvällen greps ytterligare fyra personer som blivit anhållna misstänkta för människorov. Polisens presstalesperson Mikael Hedström har dock inte fått några uppgifter på vare sig ålder eller kön och hänvisar övriga frågor till åklagare Elisabeth Hermanrud.

Till Aftonbladet säger kvinnans försvarare, Lars Ståhlberg, att hans klient ställer sig frågande till anklagelserna och att hon uppgett att hon inte vet vem offret är.

Enligt uppgifter till Arbetarbladet jobbar polisen utifrån teorin att kvinnan och offret känner varandra och att de befann sig på tillfälligt besök i Gävle.

De fyra personer som greps under måndagskvällen ska ha kopplingar till den redan anhållna kvinnan.

Arbetarbladet har sökt kvinnans advokat och åklagare Elisabeth Hermanrud för en kommentar.

Polisen vill komma i kontakt med vittnen som kan ha sett eller hört något på måndagskvällen den 4 april. De vet att mannen förts bort mot sin vilja i en bil men har inga uppgifter på vare sig färg eller bilmodell.

– Vi är väldigt angelägna att komma i kontakt med personerna som var vid Slottsparkeringen vid 20.40 den 4 april. Det var ett flertal personer i området, både vid parkeringen, Södra Kungsgatan och Hamiltongatan. Men det är inte många som hört av sig, säger polisens presstalesperson Mikael Hedström.

Ingen av de inblandade i nuläget är hemmahörande i Gävleområdet.

Mer läsning

Annons