Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra unga män räddades från sjunkande båt

/

Fyra män i 20-årsåldern höll så när på att gå till botten vid Hamrångefjärden under lördagskvällen. De klarade sig tack vare snabb hjälp från privata båtägare i närheten.

Annons

Larmet gick hos räddningstjänsten vid klockan 19.46 på lördagskvällen. En person som bor alldeles intill kusten vid Hamrångefjärden rapporterade om rop på hjälp ute till havs. En båt låg i vattnet med fören uppåt någon kilometer ut. I vattnet skymtade tre personer som skrek på hjälp, medan en fjärde simmade in mot land.

Räddningstjänsten ryckte omedelbart ut och var på platsen klockan 19.57. Men då hade redan några rådiga privatpersoner med egna båtar räddat de nödsatta, som visade sig vara fyra unga män i 20-årsåldern från trakten. Männen var fysiskt oskadda och visade inga tecken på chock. De kunde utan besvär redogöra för hur den lilla motorbåten plötsligt tagit in vatten och sjunkit inom loppet av en halvminut. Det fanns ingenting de kunde göra.

– De var vid mycket god vigör och vill till och med bärga båten själva, utan hjälp från utomstående, berättar Johan Melin, inre befäl på Räddningstjänsten.

Mer läsning

Annons