Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Garage i brand i Hille

/

Vid 13.40 på söndagen fattade en garagelänga eld på Varvavägen i Hille.
Den totalförstördes, boende fick evakueras och ett kedjehus är skadat av branden.
Ingen behövde föras till sjukhus.

Annons

Branden – som var kraftig och riskerade att spridas till en anslutande radhuslänga – orsakade ett massivt pådrag. Räddningstjänsten hade ett 20-tal brandmän på plats, från Gävle, Bergby och Sandviken, för att släcka lågorna.

Den intilliggande radhuslängan evakuerades med hjälp av polis och boende i området uppmanades att stänga sina fönster.

– Det är ingen som har kommit till skada, vid 14.30 var branden under kontroll och utan spridningsrisk, säger Anders Bergström, inre befäl hos räddningstjänsten.

Eftersläckningsarbetet fortsatte en stund efteråt.

Garagelängan som av okänd anledning fattade eld är totalförstörd och med den förstördes allt innehåll – varav ett okänt antal personbilar. Just en bil kan ha varit källan till branden.

– Det är förstås inte otänkbart att någon bil fattat eld, säger Anders Bergström.

Ett kedjehus i direkt anslutning till garaget sveddes av branden. Räddningstjänsten bröt upp taket på ett ställe för att komma åt kedjehusets vind.

– När vi upptäckte att det brann var garaget redan övertänt. Vi larmade och fick veta att flera hade gjort det redan, säger en granne i området.

Rökutvecklingen över Hille var kraftig och syntes lång väg.

UPPDATERING 18.22: Polisen rapporterar att tre radhus skadats i samband med branden och släckningsarbetet. Flera fordon ska också ha utsatts för brand- och rökskador.

Händelsen är rubricerad som mordbrand och teknisk undersökning ska göras i den del av garagelängan som polisen tror att branden har startat. Räddningstjänsten håller på att flytta undan resten av garaget.

Den tekniska undersökningen kommer att inledas på måndagen.

Mer läsning

Annons