Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gäster oroliga inför en flytt av Villa Milbo

/

Från Hille till Brynäs. En flytt av verksamheten på Villa Milbo känns jobbig för flera gäster.
– För många av oss är det här som ett andra hem, säger Barbro Berglund.

Annons

I ett förslag från Omvårdnad Gävle ska avlösningsverksamheten som i dag bedrivs på Villa Milbo i Hille flyttas till Bergmästargården på Brynäs, där även Villa Brynäs ligger.

– Det finns sedan gammalt ett beslut att alla korttidsboenden ska flytta till Bergmästargården, men det betyder inte att verksamheten på Villa Milbo försvinner, säger Tord Fredriksen (V), ordförande i omvårdnadsnämnden.

Alliansen vill öppna upp en enklare, pensionatliknande verksamhet där Villa Milbo håller till i dag, inte olik den som bedrevs innan verksamheten sist gjordes om för några år sedan. Det är också något som delar av personalen har hoppats på.

DEBATT: Villa Milbo ska inte bli pensionat

Men för flera av dem som i dag utnyttjar det stöd Villa Milbo erbjuder är en flytt långt ifrån välkommen.

– Jag tror jag grät i våras när jag läste om det första gången. Jag tänkte att "så får det inte bli", säger Barbro Berglund, som tillbringar två veckor var tredje månad på Villa Milbo.

Hennes make, Ove Berglund, är inne på samma sak.

– Jag blir mycket irriterad på att man ska flytta något som man har kvitto på fungerar bra, säger han.

LÄS OCKSÅ: Villa Milbo – efter biståndsbeslutet

Det är i grund och botten en fråga om omgivning. De menar att boendet där det ligger nu är välkomnande, och har svårt att se hur någon annan lokal i centrum kan vara lika bra.

Trots parets bekymmer, som de heller inte är ensamma om, finns det andra anhöriga som välkomnar att en mer öppen verksamhet skulle öppnas upp igen. En av dem är Margareta Jonsson.

– Jag är tudelad. När verksamheten sist gjordes om fick jag fortsatt stöd, men för de som inte fick det måste det vara en lättnad, säger hon.

Ännu är inget beslut taget kring hur verksamheten ska utformas.

LÄS OCKSÅ: Lång väntan på Villa Milbo

Mer läsning

Annons