Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle är bäst på hjälp till funktionsnedsatta

/
  • Gävle är bäst i landet på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättningar. OBS! Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Gävle kommun är bäst i landet på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.
Det slår företaget Humana fast i sin barometer för 2016.

Annons

Gävle kommun ligger i topp i Sverige på flera områden. Dels när det gäller medel till kultur för människor med funktionsnedsättning men också erbjudande om sommarjobb till samma grupp.

LÄS OCKSÅ: Anmäler X-trafik för diskriminering

Under arbetet med årets tillgänglighetsbarometer har 194 kommuner granskats. Kommunerna har fått frågor om tillgänglighet på exempelvis idrottsanläggningar och uteserveringar. Men också hur kommunerna arbetar med styrande dokument. Efter Gävle på listan kom Halmstad och Sala. Sandviken placerade sig plats 61. Övriga kommuner i Gästrikland deltog inte i undersökningen.

MER LÄSNING: Gävle golfklubb ökar tillgängligheten

Jonatan Arenius är tillgänglighetsansvarig på Humana, som sysslar med personlig assistans samt individ- och familjeomsorg. Han gratulerar Gävle men tillägger att även en bra kommun kan bli bättre.

– Vi vill uppmuntra politikerna at samarbeta med lokala intresseorganisationer och satsa på tillgänglighet, säger Arenius.

ÄNNU MER LÄSNING: Så ska Parkbadet bli mer tillgängligt för rullstolsburna

Mer läsning

Annons