Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Gävle en avslappnad stad”

/
  • Bertil Månsson, 68 år, Lund, ordförande i IFK Lund.Vad tyckte du om arrangemanget?– Jättefint. Vi har blivit bra omhändertagna och fått en jättetrevlig sight seeing där vi bland annat tittade i Gamla stan, som var mycket trevlig.Vad tycker du om staden Gävle?– Vi är mycket imponerade. Det är mycket grönt och fint och många skulpturer i stan. Vi kom i torsdags och har haft fyra härliga dagar här.Skulle du kunna tänka dig att bo här?– Om jag hade varit 30 år yngre. Gävle är utan tvekan en framtidsstad med en ny friidrottshall på gång.
  • Linda Åkerman, 39 år, Oskarström, tävlar i spjut för IFK Halmstad, här tillsammans med dottern Matilda, 7 år.Vad tyckte du om arrangemanget?– Jättetrevligt ända till min kastning. Den blev väldigt sen, det var ett olycksfall och det rår ingen för, men man blir trött. Annars var det jättetrevligt, mycket folk och jag tycker om när det finns mycket ytor när man har barn med. Super.Vad tycker du om staden Gävle?– Jättetrevlig stad, jag har varit här innan på SM. Det är trevligt, många frisörer också. Jag har faktiskt varit och klippt mig.Skulle du kunna tänka dig att bo här?– Det är ju långt hemifrån... men det ligger vid kusten och det är nog bra att plugga här. Friidrotten är stor i staden, det är ett plus. Jag har också en känsla för att de bli uppskattade för sina resultat.
  • Karin Olsson, 36 år, Helsingborg, ledare för IFK Helsingborg.Vad tyckte du om arrangemanget?– Jättefin inramning, stort publikintresse och sedan tycker jag att det finns lite funktionärsmissar, som att startern var lite ojämn. Sånt påverkar resultatet men som helhet var det jättetrevliga tävlingar och ribba in med vädret.Vad tycker du om staden Gävle?– Trevlig. Jag har varit här några gånger och centrum är rätt så fint. Jag hinner dock inte turista, men fin stad och jag upplever en bra inställning och atmosfär.Skulle du kunna tänka dig att bo här?– Absolut. Jag har släkt i Ljusne så jag har lite koppling till den här delen av landet, men om man ska flytta hänger det på jobb så klart.
  • Robert Kronberg, 35 år,  Göteborg, tävlar i 110 meter häck för IF Kville.Vad tyckte du om arrangemanget?– Det är väldigt taggad publik och ett seriöst arrangemang av klubben och funktionärerna har gjort ett bra jobb. Kul att de vänder loppen efter vinden och ger dem chansen att kvala in till VM. Det ger oss chansen att springa snabbt, det ger en bra stämning. Vad tycker du om staden Gävle?– Jag har varit här några gånger och tävlat. Jag har bara bra minnen av Gävle; en avslappnad stad, jag får en go känsla. Det finns städer som man inte får en bra känsla av.Skulle du kunna tänka dig att bo här?– Rent teoretiskt ja, men jag skulle inte göra det ändå. Jag är uppväxt i Göteborg och vill ha lite mer puls i mitt liv.
  • Moteba Mohamed, 21 år, Alingsås, tävlar i tresteg för Alingsås IF.Vad tyckte du om arrangemanget?– Helt grymt. Det blev inte försenat, sånt stör i uppvärmningsmomentet, men här stämde allt, för mig i alla fall. Det var grym publik och bra medvind i dag.Vad tycker du om staden Gävle?– Jag gick över torget i går och det verkar vara en mysig stad, det var fint med den där allén vid torget nära SF-biografen.Skulle du kunna tänka dig att bo här?– Inte på vintern, aldrig. Det snöar för mycket här och blir kallt. Jag har hört att det är torra vintrar här.
  • Sofia Hellberg Jonsén,  21 år, Mississippi (USA), ledare för Hammarby IF.Vad tyckte du om  arrangemanget?– Otroligt, framför allt bra resultat och spännande tävlingar och det känns väldigt positivt med VIP-tältet.Vad tycker du om staden Gävle?– Vi har inte sett så mycket av stan, men restaurangerna var väldigt snabba, man får maten snabbt.Skulle du kunna tänka dig att bo här?– Nej. Jag känner inga här och jag skulle hellre flytta söderut. Jag har frusit mycket i helgen.

Annons

I fyra dagar har Gävle stått värd för SM i friidrott. Vädret blev strålande och publiken hittade dit, men vad tycker ledare och aktiva om arrangemanget och staden? Arbetarbladet gav sig ut i vimlet på Gunder Hägg stadion och fick bland annat svar på om Robert Kronberg kan tänka sig att bo i Gävle.

Mer läsning

Annons